Tennis 88 Mikkeli

Tennis 88 tarjoaa ammattimaista valmennusta eri-ikäisille ja -tasoisille pelaajille. Järjestämme myös pieniä paikallisia kisoja sekä kansallisen tason tenniskilpailuja ja osallistumme usean joukkueen voimin Tennisliiton sarjatennikseen. Jäseniä seurassamme on noin 150.

Tule kokeilemaan tennistä!

Yhteystiedot

Tennis 88 Mikkeli ry

Liikuntakeskus Sport Forum
Kuukuskuja 4
50100
MIKKELI


Historia

Tennis 88:n toiminnan käynnisti tennistä harrastava kaveriporukka, joka totesi, että nuorilla ei ole kunnollista tennisohjausta Mikkelissä. Toiminta käynnistyi 1980-luvun puolivälissä Mikkelin Vauhdin tennisjaostona. Aktiivisen seuratoiminnan tuloksena harrastajamäärä kasvoi nopeasti: oli aika itsenäistyä ja perustaa oma tennisseura (20.9.1987), jolla oli hyvät suhteet niin Työväen Urheiluliittoon (TUL) kuin Suomen Tennisliittoonkin (STL). Ensimmäisinä vuosina seuran puheenjohtajana toimi Pekka Antikainen.

Matti Kellokumpu oli Antikaisen jälkeen seuran puheenjohtajana ja toiminta jatkui hyvissä merkeissä. Tenniksen harrastus- ja kilpailutoiminta oli voimakkaassa kasvussa ja myös Mikkelin kaupungin tuki tennikselle oli monella tapaa merkittävää.

Tenniksen suurmaasta Tsekkoslovakiasta Tennis 88 sai korvaamatonta apua alkuvuosinaan. Huipputason tennisvalmentajat Vladimir Safarik ja Oldrich Maska antoivat useiden vuosien aikana arvokkaita neuvoja seuralle tennisvalmennuksesta ja kulttuurista, joiden pohjalle on ollut hyvä rakentaa toimintoja.

Matti Kellokummun, Markku Aholaisen, Kauko Saarisen, Riina Viinikaisen, Seppo Tarkiaisen, Henry Mannisen ja monien muidenkin askelmerkeissä Tennis 88:sta tuli kasvattajaseuraksi.

Tuomo Häyrisen puheenjohtajakautena (1997 - 2004)"kotimaan trendeistä poiketen" tenniksen harrastus Mikkelissä ja Tennis 88:n jäsenmäärissä kasvoi: 65:stä 130 jäseneen. Merkittävänä valmennuksen laatutason nostajana tuli mukaan Valeri Kaianen. "Waldo tai Valtsu", jumppamaikka ja elinikäinen tenniscoach, pisti seuramme valmennuksen jälleen ammattilaistasolle. Jukka Häyrinen aloitti puheenjohtajana vuonna 2005. Häyrisen kaudella seurassa katsottiin, että urheilujärjestöjen sitoutumattomuus vastaa seuran nykyistä arvomaailmaa, ja seura erosi TUL-järjestöstä 2008. Vuodesta 2010 vuoteen 2013 puheenjohtajana ansiokasta työtä teki Jyrki Kaukonen. Vuonna 2014 puheenjohtajaksi valittiin Mats Wasenius. Wasenius toimi puheenjohtajana puoli vuotta, jonka jälkeen loppuvuoden ajan puheenjohtajan nuijaa heilutti varapuheenjohtaja Alpo Holmberg. Vuonna 2015 puheenjohtajaksi valittiin Samuel Hannonen.

Valeri Kaiasen jälkeen päävalmentajana toimi Pekka Piskonen. Hän jäi viettämään ansaittuja eläkepäiviä kesällä 2009. Lauri Kukkasniemi toimi syyskauden 2009 seuran päävalmentajana ja Valeri Kaianen palasi seuran päävalmentajaksi tammikuussa 2010.

Syksyllä 2012 seuran päävalmentajan tehtävissä aloitti Klaus "Klasu" Kerttula. Oulusta kotoisin oleva Kerttula on aiemmin toiminut valmentajan tehtävissä Oulun Verkkopalloseurassa ja Rovaniemen Verkkopalloseurassa. 

Tennisliiton sarjoissa pelaa tällä hetkellä miesten ja naisten joukkueet sekä seniorisarjoissa miehet 55 v. ja miehet 60 v. joukkueet. Jatkossa Tennis 88 tulee vahvistamaan kilpatenniksen osuutta toiminnassaan.

Tennisharrastuksen aloittaville seura tarjoaa hyvät mahdollisuudet. Seurassa toimii aktiivinen juniorivalmennus aina pienimmistä minitennispelaajista kilpajunioreihin saakka. Seurassa järjestetään myös aikuisille laadukasta valmennusta oman taitotason mukaisessa ryhmässä.